Gururun Tadı: Delhi sakinleri gökkuşağı pastasına bayılıyor | Dünya

Özellikle haziran ayında doğum günü kutlayanlar için çikolata, çilek ve ananas kesinlikle trend değil. Her kutlamanın gökkuşağı renklerine büründüğü Onur ayı boyunca, nasıl oluyor da geride yemek kalıyor? Ve gökkuşağı pastasına olan artan talep, Delhi-NCR’deki ev fırıncıları tarafından doğrulandı.


Temalı pastalarda gökkuşağı renklerini canlandıran Delhi-NCR’deki fırıncılar, Pride ayında artan talebin onları nasıl tetikte tuttuğunu anlatıyor.

Greater Kailash’tan bir ev fırıncısı olan Chanda Nanda, ister doğum günlerini kutluyor, ister birinin dolaptan çıktığı günü, VIBGYOR’un tonlarının Delhililerin damak tadında fark yarattığını söylüyor. “Kendisini queer olarak tanımlayan veya LGBTQIA+ arkadaşları olan çoğu kişi, queer bayrağının renklerinde özel doğum günü pastaları yapmayı tercih ediyor. Bu yüzden ya ekmeğin içini gökkuşağı renklerinde pişiriyorum ya da müşteri isteklerini karşılamak için dış kremayı bu tonlarda tutuyorum.”

Anuja Chhaljer'in yakın zamanda müşterilerden biri için yaptığı doğum günü pastası.

Anuja Chhaljer’in yakın zamanda müşterilerden biri için yaptığı doğum günü pastası.

Telefonları çalarken ve yenilebilir gurur gökkuşağı için pek çok sipariş verilirken, bazı fırıncılar tüm siparişleri zamanında teslim edebilmek için gece gündüz nasıl kek pişirdiklerini paylaşırlar. Bunlardan biri, Model Kasabası’ndan bir ev fırıncısı olan Anuja Chhaljer, “Şimdiye kadar Haziran ortasına kadar 72 gökkuşağı pastası pişirdim ki bu, sipariş ettiğim 19 gökkuşağı pasta siparişine kıyasla çok fazla.” Haziran.” geçen yıl alındı! İnsanların LGBTQIA+ hakkında bilgilendirildiğini görmek güzel bir duygu. Hatta bazı müşteriler bana sipariş verirken çocuklarının doğumunu kutlama planlarından bahsederken, diğerleri bana şehrin dört bir yanındaki tuhaf partiler ve toplantılar için sipariş verdiklerini söyledi.

Fırıncılık, tıpkı yemek yapmak gibi bir sanat olduğundan, bu fırıncıların ön sipariş verdikleri gökkuşağı temalı pastalarının ters gitmeyeceğinden emin olmaları gerekiyor. Jasola Vihar’dan bir ev fırıncısı olan Pragati Kakkar, “Anahtar, kremaya giren gıda boyası miktarını kontrol etmektir” diyor ve ekliyor: “Günde en az on farklı temalı kek için telefon aldım. Ancak, uygun yenilebilir boyalardan doğru miktarda renkli krema yapmak oldukça zorlu bir iş olduğundan, yalnızca dört veya beş isteği kabul edebiliyorum. Çok fazla gıda boyası olduğunda, krema ekşir ve pastanın tadı bozulur. Kimsenin kutlamasını mahvetme riskini alamam, bu yüzden en iyisini sunabilmek için kaliteyi nicelikten üstün tutmaya karar verdim.”

Yazar Tweetleri @maishascribbles

Daha fazla hikaye için Facebook’u takip edin ve twitter



  • YAZAR HAKKINDA


    Manvi Singh, günlük eğlence ve yaşam tarzı eki HT City için sanat, kültür ve kampüs hakkında yazıyor. …ayrıntılı olarak görün