Sisodia, Delhi'deki eğitim modeliyle ilgili ebeveynlerin geri bildirimlerini alıyor | Dünya

Eski eğitim bakanı Manish Sisodia Perşembe günü, ebeveynlerin ilgisini çekmeyi ve Delhi'nin eğitim modeli ve eğitim politikalarına ilişkin öneriler hakkında görüşlerini sunmayı amaçlayan Aam Aadmi Partisinin (AAP) 'Shiksha Par Baat' girişimini başlattı.


Arvind Kejriwal ve Manish Sisodia Çarşamba günü Yeni Delhi'deki Khichripur'daki padyatraları sırasında. (HT fotoğrafı)

Sisodia Perşembe günü Patparganj'daki seçim bölgesinden birkaç veliyle etkileşime geçti ve şehrin her seçim bölgesindeki ebeveynlerle konuşacağını söyledi.

“Umarım çocuklarınız okulda ve evde iyi öğrenirler. Arvind Kejriwal ve ben her zaman çocuklarınızın eğitimine önem veriyoruz. 10 yıl önce Başbakan Yardımcısı olarak atandığımda Kejriwal Ji bana bir şey söyledi: “Sanki kendi oğlunuz ve kızınız için yapıyormuşsunuz gibi, Delhi'deki her çocuk için, en yoksul ailelerden gelenler için bile bir eğitim sistemi sağlayın. “'Biz de tam olarak bunu yaptık. Bugün, Kejriwal Ji'nin oğlu üst düzey bir HTE'de mühendislik okuyor ve aynı zamanda bir sokak köşesinde kıyafetleri ütüleyerek geçimini sağlayan bir kişinin oğlu,” dedi Sisodia, etkinlikten önce ebeveynlere gönderdiği davet mektubunda.

Mektupta, AAP'nin her çocuğun en iyi eğitimi almasını sağlamak için çocuklara iyi okullar sağladığı belirtiliyor.

“Dünya standartlarında eğitim için öğretmenleri ve müdürleri gönderdik, mega PTM'ler aracılığıyla her çocukla sürekli iletişimi sürdürdük ve okullarda yeni müfredatlar başlattık. NEET, JEE, NDA ve CUET gibi sınavlara yönelik okullarda ücretsiz eğitim bile verdik. Bu çabalar sayesinde Delhi'deki devlet okulları son yedi yılda sürekli olarak özel okullardan daha iyi performans gösterdi. Mektupta, her yıl binlerce çocuk IIT-JEE ve NEET sınavlarını geçerek mühendislik ve tıpta başarılı olmaya devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Sisodia, Merkezi Soruşturma Bürosu (CBI) tarafından tutuklanmasının ardından geçen yıl tüm bakanlık görevlerinden istifa edene kadar 2015'ten Delhi'nin eğitim bakanıydı. Sisodia'nın Delhi hükümetinin eğitim sisteminin bütçesini iki katına çıkardığı, devlet okullarına laboratuvarlar ve akıllı sınıflar getirdiği ve düzenli PTM'ler başlattığı söyleniyor.

Mektubunda ebeveynlerden, devlet okullarını iyileştirmek ve geleceğe hazırlanmak için hükümetin önümüzdeki beş yıl içinde neler yapabileceğini önermelerini istedi.

“Çocuklarınızın dünyanın en iyisi olmaya hazırlanmalarını sağlamak için Delhi'deki eğitim sistemini nasıl daha da geliştirebileceğimizi düşünmeliyiz. Teknoloji dünyayı hızla değiştiriyor ve önümüzdeki yıllarda bugün gördüğümüz işler ve işler artık olmayacak. Çocuklarımıza onları yarının dünyasına hazırlayacak becerileri öğretmek önemli” diye devam etti mektup.

Delhi BJP başkanı Virendra Sachdeva, AAP hükümetinin 2015 yılında iktidara geldiğinde Delhi'de 500 yeni okul açma sözü verdiğini ancak son on yılda herhangi bir yeni okul açmadığını söyledi.

“AAP kadrolarından sözde akıl hocaları ve müdürler atanarak eğitim adına yaygın bir yolsuzluk yaşandı. Delhi'deki devlet okullarındaki eğitim standardı kötüleşmeye devam etti: Okulların yalnızca %25'i lise düzeyinde fen bilgisi öğretiyor ve %40'tan azı ticaret sunuyor. Son iki yılda şehir okullarındaki standartlar da kötüleşti. “Son yıllarda Delhi'de devlet okullarındaki öğrencilerin okula silah getirdiği ve hatta öğretmenlere saldırdığı olaylar tekrarlandı. Bu, okullarda öğrencilere aktarılan ahlaki değerler hakkında çok şey anlatıyor” dedi Sachdeva.

Programın hükümet döneminin sonuna doğru tanıtılmasının bunun sadece bir hile olduğunu ve ebeveynlerle siyasi ağ oluşturmak amacıyla okulların siyasallaştırılmasını temsil ettiğini gösterdiğini ekledi.

Delhi hükümet yetkilileri, 'Shiksha Par Baat' girişiminin politika yapıcılar ve toplum arasında işbirliğine dayalı bir diyalog olarak tasarlandığını söyledi. Oturumlar sırasında Sisodia, ebeveynleri eğitimin geleceği hakkındaki görüşlerini paylaşmaya davet edecek; teknolojiyi öğrenmeye entegre etme, gelecekteki iş piyasası için beceriler geliştirme ve kapsayıcı, eşitlikçi bir eğitim ortamını teşvik etme gibi temel alanlara odaklanacak.