Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmez mi ?

Sabrinnisa

Global Mod
Global Mod
Allah Kabul Etmeyeceği Duayı Ettirmez Mi? İşte Tam O An!

Selam forumdaşlar! Bugün biraz kafa dağıtmak, gülmek, belki de birkaç farkındalık yaratmak istiyorum. Hani bazı zamanlar, bir konuda ne kadar ısrar etseniz de bir şeyin “kabul edilmediği”na şahit olursunuz ya… İşte bugün tam da bu durumdan bahsedeceğiz: "Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmez mi?" Hadi gelin, biraz mizah yapalım, biraz kafa karıştıralım, ama en çok da gülelim!

Erkeklerin Çözüm Odaklı Dua Anlayışı

Hadi bir an için düşünün, bir erkek olarak dua ediyorsunuz. O an aklınızda bir tane düşünce var: "Bir çözüm bulmalıyım!" Kafada tam çözüm stratejisi kurmuşsunuz, neyin nasıl olması gerektiğine karar vermişsiniz. Ama tabii, Allah’a dua ederken biraz strateji de işin içine giriyor!

Mesela bir arkadaşımız, "Ya Allah’ım, bana büyük bir iş teklif et, ama işin rahat olsun. Maaşı yüksek, tatili bol, patronun sinirli ama uzak olsun" diye dua eder. Tam da bu noktada bir şeyler yanlış gitmeye başlıyor… Çünkü Allah, "Buna dur diyorum!" diyecek ve başına talihsizliklerden birini salıverecek. Allah, kabul etmeyeceği duayı ettirmez, ama bazen biraz da mizahi bir şekilde yaptıklarımıza göz yummaz!

İşte o an, işte tam o an Allah, bize öğretici bir ders verir: “Biraz daha fazlasını iste, sadece maaşı değil, gönlünü de zenginleştir.” Hadi bakalım, erkeğin stratejisi tamam, ama ruhsal zenginlik kısmı biraz daha fazla mesai gerektiriyor, değil mi?

Kadınların Empatik Dua Anlayışı: Ne Olursa Olsun, Olumlu Bakış!

Şimdi gelelim kadınların dua anlayışına. Bir kadın dua ettiğinde, genelde "her şeyin en iyisini" ister ama illa ki herkesin mutlu olacağı, kimsenin üzülmeyeceği bir çözüm talep eder. Çözüm önerileri biraz daha, diyelim ki, ilişkisel ve empatik oluyor. Mesela, dua ederken: "Ya Allah’ım, tüm dünyayı barış içinde tut, herkesin gönlünü ferahlat, sevgiler artsın, kimse kırılmasın" şeklinde dua ederken, aslında biraz fazla iddialı olduğunu fark edebiliriz.

Kadınlar, dua ederken genellikle çözüme değil, sürece odaklanır. Hani o iş yerindeki terfi, o dağ gibi sorunlar, o çocuğun dersleri… Kadın dua ederken, bu sorunları çözmek yerine, "Ya Rabbim, en iyisini senden bekliyorum, benim de içim ferah olsun, gönlüm huzurlu olsun" der. Ve anladığınız gibi, Allah o an çok ciddi şekilde biraz gülümsemesi gerektiğini hisseder. Çünkü aslında tam da bu noktada, bir kadının dua ettiği her şeyin kabul edilmesi gerekebilir.

Ve elbette, kadınlar dua ederken hemen şunu da eklerler: “Ya Allah’ım, ne olur benim isteklerimi kabul et, ama başkalarının da gönlünü kırma, hiçbir kalp yaralanmasın.” Buradaki sorun şu ki, bazen Allah, biraz daha gerçekçi dua etmemiz gerektiğini anlatmak isteyebilir. “Hadi ama, her şey mükemmel olamaz!” diye düşündüğü kesin. Yani Allah’ın verdiği cevap bazen şudur: “Şu an istediğin şey senin için en iyisi değil, ama biraz sabret.”

O Dua Ne Oldu? Biraz Mizah, Biraz Gerçek!

Bir de şu var: Herkesin bildiği o dua anı vardır, değil mi? Herkesin aklında aynı sorular vardır. Mesela birisi dua ediyor ve hemen sonra “Bunu istiyorum, tamam. Hadi bakalım, kabul et!” diyordur. Fakat, o anda Allah’ın biraz daha zaman tanıması gerektiğini de anlayabiliriz. Ne derler, dua ettikten sonra sabır gerekir!

Kadın ve erkek farklı dua stratejilerine sahip olsalar da, sonuçta hepimiz Allah’a en iyisini isteyerek dua ederiz. Hatta bazen, çok istediğimiz şeyleri dua ederken bile şüphe ederiz. Sonra Allah, dua ettiğimiz konuda bize şöyle bir mesaj verebilir: “Hadi bakalım, senin isteğin o kadar da doğru değil, ama seni yine de bir sınavla test edeyim.”

O yüzden, dua ederken bazen Allah’ın cevabının “hayır” olması, aslında en büyük hayırlıdır. Kadın ve erkek fark etmeden, hepimiz dua ederken kendimizi bir çözüme kilitleriz ama Allah, en iyi çözümü bizlere gösterir. Ama tabii, bunu fark etmeden önce biraz gülebiliriz! :)

Dua ve Gerçek: Kim Kimle Ne İstedi?

Evet, forumdaşlar, Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmez. Ama bu, bazen bizim en yaratıcı ve esprili anlarımızın kaynağı olabilir. Hadi biraz eğlenelim ve dua etme sürecini birlikte eğlenceli bir şekilde tartışalım! Ne dersiniz? Gerçekten dua ettiğimizde Allah bizi kırar mı? Yoksa bizim dileklerimize biraz mizahi bir dokunuşla mı yanıt verir?

Şimdi sıra sizde! Kimlerin duaları kabul oldu, kimlerin dua ettiği şeyler tersine döndü? Yorumlarınızı merakla bekliyorum, gelin hep birlikte gülelim, eğlenelim ve belki de biraz daha iyi dua etmeyi öğrenelim!