Delhi belediye başkanı sivrisinek kaynaklı hastalıklarla mücadele için drone tabanlı ilaçlama sistemini başlattı | Dünya

Yeni Delhi, Delhi Belediye Başkanı Shelly Oberoi Pazartesi günü şehrin sular altında kalan bölgelerine sivrisinek önleyici kimyasalların püskürtülmesi için dronların kullanılmasına yönelik bir girişim başlattı.


Delhi belediye başkanı sivrisinek kaynaklı hastalıklarla mücadele için drone tabanlı püskürtme sistemini başlattı

Oberoi, drone tabanlı püskürtme sistemini Delhi'nin Narela bölgesindeki 33 No'lu Koğuş Rani Khera'dan başlayarak düzenlenen bir etkinlikte tanıttı.

Aam Aadmi Paryy yaptığı açıklamada, girişimin dang humması, sıtma ve chikungunya gibi vektör kaynaklı hastalıkları önlemeyi amaçladığını söyledi.

Parti, dronların Delhi'de böyle bir amaç için ilk kez kullanılacağını iddia etti.

Belediye Başkanı Oberoi, son dönemdeki şiddetli yağışların Delhi'nin birçok bölgesinde su birikintisine yol açarak sivrisinek kaynaklı hastalık riskini artırdığını söyledi. “Önce su birikintisinin üstesinden gelmemiz, sonra da bu hastalıkları önlemeye odaklanmalıyız” dedi.

“Halkı eğitmek için okullarda ve yerel halk gruplarıyla farkındalık programları yürütülüyor” diye ekledi.

Kampanyanın ilk gününde Narela bölgesindeki Rani Khera'da 15 hektar alana böcek ilacı sıkıldı. Basın açıklamasına göre operasyon 4 ila 5 gün sürecek.

Oberoi, su basmış alanlardaki geleneksel ilaçlama yöntemlerinin, zararlı canlıların varlığı nedeniyle sıklıkla zorluklarla karşılaştığını ve bunun da drone'ları daha güvenli ve daha verimli bir çözüm haline getirdiğini söyledi.

Belediye başkanı, Delhi halkını evlerinin etrafında su birikmesini engellemeye çağırdı ve özellikle Rani Khera gibi bölgelerde zayıf drenajın ve şiddetli yağmurların larva kontrol çabalarını engellediğine dikkat çekti.

“Rani Khera ilçesinde bazı yerlerde drenaj tesisi bulunmuyor ve bu yıl rekor düzeyde yağışlar nedeniyle burada larvaların kontrolünde büyük zorluklar yaşandı” dedi.

Delhi genelinde genişletilecek olan drone tabanlı kampanyanın ulaşılması zor alanlarda etkili ilaçlama yapılmasını sağlayacağını söyledi.

Oberoi, “Dronlar, şirket çalışanlarının erişemediği alanlarda bile ilaç püskürtmek için kullanılabilir” dedi.

Bu makale, metinde herhangi bir değişiklik yapılmadan otomatik bir haber ajansı akışından oluşturulmuştur.