Delhi patlaması: Telegram patlamayla ilgili mesajın ayrıntılarını arıyor | Dünya

Konuyu bilen yetkililer, Delhi Polisinin, Pazar günü Delhi'nin Rohini'deki CRPF okulunda meydana gelen patlamayla ilgili mesaj yayınlayan kullanıcı adı hakkında bilgi almak için sosyal medya uygulaması Telegram'a yazı yazdığını söyledi.


Ayrıntılar hakkında bilgi veren başka bir yetkili, patlamanın herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını belirtti. (PTI fotoğrafı)

Üst düzey bir Delhi Polis yetkilisi, sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulaması Telegram'dan, gönderinin yapıldığı kanal hakkında ayrıntılı bilgi vermelerinin istendiğini söyledi.

“Ancak Telegram'da patlamanın Hintli ajanların Khalistan yanlısı ayrılıkçılara yönelik iddia edilen saldırılarına misilleme olduğunu iddia eden gönderi dışında, bölgedeki herhangi bir terörist grubun bağlantılarını kurabilecek herhangi bir somut kanıt henüz bulamadık. Pazar günü Knaller. Soruşturma hala her yönden açık, dolayısıyla Khalistani bağlantılarını onaylamak veya reddetmek için henüz çok erken olacak” dedi.

Ayrıca şunu okuyun:'Khalistan, Hindistan Adalet Birliği': Delhi Polisi patlamadan sonra viral gönderiyi araştırıyor

Yetkili ayrıca, müfettişlerin Telegram kanalından 'Justice League India' adlı profilin tüm ayrıntılarını sağlamasını istediklerini söyledi.

“Henüz bir yanıt alamadık” diye ekledi.

Pazar sabahı okulda yaklaşık 10 saat süren patlamanın ardından Telegram kanalında, altında “Khalistan Zindabad” filigranı ve bir mesaj bulunan patlamanın Habersu yayınlandı.

Ayrıntılar hakkında bilgi veren başka bir yetkili, patlamanın herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını söyledi.

“Bu davayla ilgili önemli bilgiler aldık ve üzerinde çalışıyoruz. Soruşturma tamamlanana kadar hiçbir kişi veya kuruluşu sorumlu tutamayız” dedi.

Yetkili, amonyak ve fosfattan yapılmış ev yapımı patlayıcıyı yerleştirdiği ve olay yerine bir çanta ve kablo bıraktığı iddia edilen şüphelileri yakalamaya yaklaştıklarını da sözlerine ekledi.

Saat 07.47 sıralarında meydana gelen patlamada okulun sınır duvarı hasar gördü, çevredeki işyerleri ve araçların camları kırıldı. Ancak olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.

Polis komiser yardımcısı (Rohini) Amit Goel şunları söyledi: “Yerel polis olay yerine ulaştığında okulun sınır duvarı hasar gördü ve bölgeden kötü bir koku yayılıyordu. Yakındaki mağazaların ve park halindeki arabaların camları ve pencereleri de hasar gördü.”

Delhi Polisi Özel Hücresi, Ulusal Soruşturma Ajansı (NIA), Ulusal Güvenlik Görevlisi (NSG) ve adli tıp ekipleri de dahil olmak üzere çok sayıda kurum olayı araştırıyor.

Adli tıp laboratuvarından üst düzey bir yetkili şunları söyledi: “Örnekler üzerinde yapılan ilk incelemede sanığın amonyak ve fosfat içeren ev yapımı bir patlayıcı kullandığı ortaya çıktı. Ham bir bombaya benziyor.”

Özel hücreye göre ham bomba, peroksit, nitrat ve amonyak gibi kimyasallarla dolu olabileceği için hafif ila orta derecede hasara neden olabilecek düşük yoğunluklu bir patlayıcıdır.

Polis bunu “büyük bir havai fişek”e benzetti.

Yetkililer, Delhi Polisinin diğer merkezi kurumlarla birlikte ulusal başkentte devam eden bayram sezonu boyunca yüksek alarma geçtiğini ekledi.

“Yaya trafiğinin yüksek olduğu veya hassas olan alanları belirledik. Bunlar arasında Lutyens Delhi, hükümet binaları, pazarlar ve alışveriş merkezleri yer alıyor. Bahisler artırıldı. Polis merkezinden üst düzey bir polis yetkilisi, kimliğinin gizli kalması kaydıyla, bölge yetkililerinden devriye gezmek için ekipler göndermelerini ve anti-sosyal unsurların yasaları ihlal etmemesini sağlamalarını istedik” dedi.

Yetkililer, PCR'yi alan bir yardımcı müfettişin ifadesine dayanarak Prashant Vihar karakolunda Kamu Mülkiyetine Zarar Vermeyi Önleme Yasası, Patlayıcılar Yasası ve Bharatiya Nyaya Samhita'nın (BNS) ilgili bölümleri kapsamında bir dava kaydetti. patlama.