Delhi'de şiddetli yağışlar sel ve araç arızaları nedeniyle trafik sıkışıklığına yol açtı | Dünya

Başkent Delhi'de cuma sabahı etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve araç arızaları nedeniyle şehir genelinde trafik sıkışıklığına yol açtı.


IMD'ye göre perşembe sabah 8.30'dan cuma sabah 6.30'a kadar ciddi yağış gözlendi. (Delhi Trafik Polisi)

Connaught Place de dahil olmak üzere kuzey, güney ve merkezi Delhi'nin bazı bölgelerindeki yağmurlar sele neden oldu ve yoğun saatlerde ve mesai saatlerinde trafik sıkışıklığına yol açtı.

Yeni Delhi bölgesindeki Minto Yolu, ITO, Hindistan Kapısı yakınındaki C-Hexagon, Chanakyapuri'deki Shanti Yolu ve Sivil Hatlar dahil olmak üzere büyük alanlar şiddetli selden etkilendi.

Hindistan Meteoroloji Dairesi'ne (IMD) göre, Perşembe sabah 8.30'dan Cuma sabah 6.30'a kadar “önemli yağış” gözlemlendi. Delhi'nin hava durumunu temsil eden Safdarjung'da kaydedilen yağış sabah 8:30'da 39 mm idi.

IMD'ye göre Delhi'de gün boyunca hafif ila orta şiddette yağmur bekleniyor.

Cumartesi günü de hafif ila orta şiddette yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış için sarı uyarı geçerli. Önümüzdeki iki gün boyunca maksimum sıcaklığın 35°C, minimum sıcaklığın ise 26°C civarında olması bekleniyor.

“Delhi Üniversitesi 89,5 mm, IGNOU ise 34,5 mm yağış aldı. Bir IMD yetkilisi, Yeni Delhi ve Güney Delhi bölgelerinin daha fazla yağış aldığını söyledi.

Cuma günü başkentteki büyük alt geçitler sular altında kaldı. En kötü etkilenen bölgeler Jakhira alt geçitleri, Azadpur alt geçitleri, Minto köprüsü, Ashok Vihar ve Jahangirpuri oldu.

Ayrıca şunu okuyun: Delhi'de yağmur: Şehir sular altında; Polis trafik uyarısı yaptı

Delhi Trafik Polisi, yolculara Minto Köprüsü'nden kaçınmaları konusunda bir uyarıda bulundu ve alternatif yollar önerdi.

“Minto Yolu üzerindeki Connaught Place'ten gelen trafik, Ranjeet Singh üst geçidi aracılığıyla Connaught Place ve Barakhamba Yolu'nun dış çemberine, Türkman Kapısı ve Kamla Pazarı'na yönlendirilebilir. Benzer şekilde, Minto Yolu üzerindeki Kalma Pazarı döner kavşağından gelen trafik, Deen Dayal Upadhyay (DDU) Marg üzerindeki Ranjeet Singh üst geçidi üzerinden Connaught Place'e yönlendirilebilir.” dedi trafik polisi.

Diğer bir delil olarak ise sosyal medya hesaplarında araç arızalarının resimlerini paylaştılar.

Sabah saat 7.30 civarında trafik polisi, Dhaula Kuan üst geçidinin altındaki su baskını nedeniyle Çevre Yolu, Vandematram Marg ve NH-48'de su baskınlarının devam ettiğini ve 156 No'lu Metro sütunu yakınındaki GGR/PDR'de trafikte aksamalar yaşanacağını söyledi.